[bookmark: _GoBack]	20:68:01:04.  Licensure by reciprocity. The applicant for licensure by reciprocity must hold an active professional counselor license and be in good standing with the state's board that issued the current license. Applications may be secured from the board. Completed applications shall be accompanied by the fee required by § 20:68:02:03.

	Source: 18 SDR 67, effective October 16, 1991; 25 SDR 85, effective December 22, 1998; 42 SDR 97, effective January 4, 2016.
	General Authority: SDCL 36-32-26.
	Law Implemented: SDCL 36-32-13, 36-32-16.

	Declaratory Ruling: South Dakota Board of Counselor Examiners rules and declares that an applicant for licensure by reciprocity pursuant to SDCL 36-32-16 and ARSD 20:68:01:04, is eligible for license by reciprocity when the applicant is licensed under the laws of a state or territory of the United States, and the applicant substantially meets the requirements of SDCL 36-32, even though the state under which the applicant is licensed may have allowed the applicant to obtain licensure based on requirements that are less than substantially the same requirements imposed by SDCL 36-32. Dated: September 25, 2006.

