	64:06:03:11.  REA and RTA cooperatives. Rural electric cooperatives and mutual or cooperative telephone companies must pay sales or use taxes on purchases made by them for final use or consumption. These organizations must also collect and remit sales tax on all retail sales made by them. Electrical supplies purchased by rural electric cooperatives, mutual or cooperative telephone companies, or other centrally assessed utilities and specifically intended for use outside the city limits are not subject to municipal sales or use tax when stored within the city limits.

	Source: SL 1975, ch 16, § 1; 13 SDR 129, 13 SDR 134, effective July 1, 1987; 16 SDR 76, effective November 1, 1989; 19 SDR 42, effective September 29, 1992; 21 SDR 219, effective July 1, 1995.
	General Authority: SDCL 10-45-47.1, 10-46-35.1, 10-52-4.
	Law Implemented: SDCL 10-45-2, 10-46-2, 10-52-2, 10-52-4.

	Declaratory Ruling: A company which generates electricity for resale to local cooperatives must pay excise tax on the total gross receipts from sales within the state whether the power is delivered over facilities which it owns or over facilities owned by others. Secretary of Revenue Declaratory Ruling No. 77-11.

